Zoek

De buitenkant van ons huis wordt vaak over het hoofd gezien en staat niet hoog op het prioriteitenlijstje als het gaat om het opknappen van je huis, net als de binnenkant. Maar eigenlijk is dat hartstikke zonde! Want ook de buitenkant van je huis verdient liefde, aandacht en vooral onderhoud. Het uiterlijk van de buitenkant van je huis veranderen is daarom echt een geweldige manier om de boel op te frissen. Daarnaast valt jouw huis ook weer meteen op in de straat. Maar waar begin je mee? En hoe zorg je voor een volwaardige transformatie zonder al te veel werk te verrichten en geld uit te geven? Van het aanschaffen van kunststof kozijnen tot het verven van de gevel. Hieronder lees je een paar eenvoudige tips om je op weg te helpen.

Het schilderwerk

Een vers laagje verf kan wonderen doen op elke buitenmuur, of het nu bakstenen muren zijn of alleen om de houten panelen gaat. Ook het verven van de kozijnen doet natuurlijk veel, maar als deze echt verouderd zijn wil je misschien liever de kozijnen vervangen. Kies kleuren die je huis een moderne uitstraling geven. Bijvoorbeeld in plaats van traditioneel steen of bruin kun je gaan voor beige of zwart. Als je je muren niet in één kleur wilt schilderen, probeer dan twee complementaire kleuren te gebruiken om een interessant contrast te creëren. Dat geeft de buitenkant van je huis meer charme en karakter.

Houd het groen

Het toevoegen van planten en struiken in je voortuin, of rond je huis, kunnen direct voor leven en sfeer zorgen. Wat de uitstraling van je huis weer naar een hoger niveau tilt. Je kunt kiezen voor kleurrijke bloemen, bladplanten, of zelfs kleine bomen. Maar ook kun je mooie klimrozen tegen je gevel plaatsen, door middel van zogeheten klimrek te gebruiken, waar de rozen tegenaan omhoog kunnen groeien. Het is ook een optie om de voortuin te voorzien van een klein stukje gras met daaromheen wat bloemen of planten. Of in het geval van een betegelde tuin, kun je planten en bloemen in verschillende potten of bakken plaatsen. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Buiten verlichting

Het verlichten van de buitenkant van je huis is een hele goede manier om je huis ook in het donker in het zonnetje te zetten. Niet alleen staat het prachtig, het biedt ook nog eens extra veiligheid en zal mogelijke inbrekers ontmoedigen. Je kunt LED lampen in de vorm van spotjes gebruiken bij ingangen (zoals de voordeur) voor een maximaal effect. Maar ook lampen met bewegingssensoren zorgen voor extra veiligheid. Het model van de lamp en de kleur van het licht kun je helemaal zelf bepalen. Dat hangt uiteraard volledig af van je eigen smaak.

Kortom, het zijn maar een paar eenvoudige tips die het verschil maken als het gaat om de buitenkant van je huis. Dus of je nu op zoek bent naar subtiele veranderingen of juist grote transformaties, deze ideeën zullen je helpen inspireren bij het veranderen van het uiterlijk van je woning. Bovendien zijn het aanpassingen die je kunt doen, zonder al te veel geld uit te geven. Wat wil je nog meer? Wacht dus niet langer en begin met het geven van een nieuwe make-over aan de buitenkant van je huis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *